maandag 25 augustus 2014

Lick van de dag #111 abstracte 2-5-1 mineur Adrien de Boer

Adrien en ik waren op weg naar NL langs het nomaden festival in Brussel gegaan en wij pasten daar helemaal thuis. We hadden vier dagen door Frankrijk gereisd en op straat opgetreden. Alleen dacht nu iedereen dat we bij het festival hoorden toen we een spontaan optreden gaven, dus we kregen geen enkele cent ! Maar wel een heel mooi compliment van een Belgisch stel, waarvoor dank ! Deze lick komt van Adrien de Boer en speel je over een speciale 2-5-1: de eerste maat is E half verminderd, daarna A7 altered maar dan Dmajeur  (je verwacht eigenlijk Dmineur door het eerste akkoord, speel maar eens).

De lick in de eerste maat is E half verminderd met een grote 9 (en dus 3D bebop!). Het leuke van de progressie is dat je op die E half verminderd kunt denken aan G melodisch mineur. Probeer maar eens. Daarna op de A7 kun je denken aan Bb melodisch mineur (oftewel drie vakjes hoger dan G mel. min.!)

Je kunt dus precies dezelfde lick drie vakjes hoger spelen en je krijgt dan A7 gealtereerd (die gelijk is aan Bb melodisch mineur). Uiteindelijk verbouw je de lick een beetje voor D majeur met een mooie #11. Veel succes ! Als je vragen hebt laat ze hieronder achter ! (er is namelijk een hoop theorie in deze lick)Geen opmerkingen:

Een reactie posten